Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν κράτησαν τα κέρδη οι ευρωαγορές

Με πτώση έκλεισαν τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας την αρνητική πορεία του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Με πτώση έκλεισαν τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας την αρνητική πορεία του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Το ενδιαφέρον περιστράφηκε γύρω από τις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης και της Βρετανία.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε, όπως αναμενόταν ευρύτατα, αμετάβλητα τα επιτόκια του ευρώ κατά την τακτική συνεδρίαση στην Φρανκφούρτη.

Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκιά της και η Τράπεζα της Αγγλίας, στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο 0,5%. Παράλληλα, δεν προέβη σε καμία αλλαγή του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που ανέρχεται στα 375 δισ. στερλίνες.

Οι σχετικά αισιόδοξες δηλώσεις του διοικητή της ΕΚΤ για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας στήριξαν σε ανάκαμψη τους δείκτες της ηπειρωτικής Ευρώπης το μεσημέρι, αλλά η πτώση της Wall Street δεν επέτρεψε την διατήρηση της ανόδου σε όλες τις αγορές.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε τελικώς 1,07% χαμηλότερα στις 6.228 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,13% στις 7.583 μονάδες, ενώ ο CAC 1,15% χαμηλότερα στις 3.601 μονάδες.

Το ευρώ, που κινείτο πάνω από το 1,35$ πριν την ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη της ευρωζώνης, και είχε «καβαλήσει» και το 1,36$ μέσα στην εβδομάδα, υποχώρησε έως το 1,3397 δολ. μετά τις δηλώσεις του κ. Draghi ότι η ΕΚΤ "παρακολουθεί" την ισοτιμία, που δείχνει ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να παρέμβει έστω φραστικά σε περίπτωση μεγάλης ανατίμησης του ευρωπαϊκού νομίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v