Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές

Μικτή εικόνα για τους ευρωπαϊκούς δείκτες εν μέσω μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων. Επιμένει πτωτικά η Μαδρίτη όπου η αντιπολίτευση ζητά παραίτηση Ραχόι. Ανοδικά ο πετρελαϊκός κλάδος. Άλμα για Swatch.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωπαϊκές αγορές στον απόηχο των θετικών στοιχείων για τις ΗΠΑ και εν μέσω μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,05% στις 7.829 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,08% στις 3.770 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,16% στις 6.337 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει πτώση 0,71% στις 8.171 μονάδες, καθώς η αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος έχει εμπλακεί στο σκάνδαλο που αποκάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα η Εl Pais. Ο πορτογαλικός PSI κινείται χαμηλότερα κατά 0,18% στις 6.243 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει απώλειες 1,01% στις 17.144 μονάδες.

«Οι ευρωπαϊκές αγορές ήταν εντυπωσιακά ισχυρές. Οι αμερικανικές αγορές έκλεισαν με καλά κέρδη. Βλέπουμε ορισμένα σαφή σημάδια πτωτικής τάσης, αλλά τελικά κινούμαστε ψηλότερα και οι επενδυτές συνεχίζουν να αγοράζουν στα χαμηλά», υποστηρίζει ο Gerry Celaya, της Red Tower Research.

Σε πρωταγωνιστή της συνεδρίασης αναδεικνύεται η μετοχή της Swatch Group με άνοδο 3%, καθώς σημείωσε άλμα στην κερδοφορία κατά 23% για το 2012.

Ανοδικά κινείται, πάντως, ο πετρελαϊκός κλάδος μετά και τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή για την αμερικανική οικονομία, όπου ο δείκτης ΙSM για τον κλάδο μεταποίησης βρέθηκε σε υψηλό 9 μηνών. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι η μετοχή της BG Group καταγράφει κέρδη 1,1% και η Total σημειώνει άνοδο 0,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v