Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με βήμα σημειωτόν οι ευρωαγορές ενόψει Fed

Οριακές κινήσεις με το βλέμμα στραμμένο στις ΗΠΑ. Τι βλέπουν οι αναλυτές για το αμερικανικό ΑΕΠ και τις κινήσεις της Fed. Σε υψηλό 13 μηνών το ευρώ. Με βήμα σημειωτόν και τα futures της Wall.

Προσεκτικές κινήσεις πραγματοποιούν οι επενδυτές στις ασιατικές αγορές εν όψει των κρίσιμων στοιχείων που αναμένονται για την αμερικανική οικονομία, αλλά και της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,12% στις 7.839 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,08% στις 3.782 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,06% στις 6.343 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει πτώση 0,23% στις 8.622 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει απώλειες 0,17% στις 6.269 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 1,95% στις 17.544 μονάδες.

Το ευρώ βρέθηκε σε υψηλό 13 μηνών έναντι του δολαρίου. Συγκεκριμένα άγγιξε το 1,3516 δολ. που είναι και το υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2011. Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2010, καθώς άγγιξε τα 123,20 γεν.

«Το ευρώ δείχνει ασταμάτητο αυτήν τη στιγμή, στηρίζεται από τον επαναπατρισμό των κεφαλαιουχικών ροών και από το γεγονός ότι ο ισολογισμός της ΕΚΤ συρρικνώνεται» εκτιμούν οι αναλυτές της FxPro.

Αργότερα, σήμερα, οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για το ΑΕΠ τέταρτου τριμήνου στις ΗΠΑ. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι σε ετήσια βάση ο ρυθμός ανάπτυξης των ΗΠΑ επιβραδύνθηκε το τέταρτο τρίμηνο στο 1,2% από 3,1%.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται και στη σύνοδο της Fed. Οι αναλυτές θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι τα επιτόκια θα μείνουν αμετάβλητα στο 0,25%, αλλά θα θέσουν στο μικροσκόπιο τις δηλώσεις του Μπεν Μπερνάνκε κυρίως ως προς την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Βουτιά μεγαλύτερη του 3% καταγράφει η Imperial Tobacco Group καθώς προειδοποίησε ότι δεν θα πετύχει τον στόχο κερδοφορίας, ενώ πτώση 3% καταγράφει και η μετοχή της Hennes & Mauritz μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v