Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές κι οι επενδυτές έχουν την προσοχή τους στραμμένη στα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ. Ήπια άνοδος στα futures της Wall.

Με σταθεροποιητικές τάσεις ξεκινά η εβδομάδα στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να έχουν την προσοχή τους στραμμένη στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ. Παράλληλα, οι προβλέψεις για θετικά οικονομικά αποτελέσματα κινεζικών εταιρειών έδωσαν λόγους αισιοδοξίας στις ευρωαγορές.

Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κινείται 0,02% υψηλότερα στις 6.285 μονάδες, αμετάβλητος στις 3.778 μονάδες ο δείκτης CAC 40 του Παρισιού, ενώ χαμηλότερα κατά 0,15% κινείται ο DAX 30 της Φρανκφούρτης στις 7.845 μονάδες.

Στις 8.715 μονάδες ο δείκτης IBEX της Ισπανίας (-0,11 %), στις 6.281 μονάδες ο πορτογαλικός PSI (+0,1%) και στις 17.808 μονάδες ο ιταλικός FTSE MIB (+0,46%).

Οι μετοχές της ASML Holding ενισχύονταν έως και 4,1% μετά την αναβάθμιση της αξιολόγησής της από τη Citigroup, ενώ αντιθέτως η μετοχή της Ryanair υποχώρησε έως και 2,1%, παρά την ανακοίνωση καλύτερων του αναμενόμενου αποτελεσμάτων για το γ΄ τρίμηνο.

Απώλειες 0,9% για τη μετοχή της RWE μετά την υποβάθμισή της από τη Societe Generale σε sell από hold, και 0,6% για την Bayer, μετά την ανακοίνωση των υγειονομικών αρχών της Γαλλίας ότι ξεκινούν έρευνα για φάρμακό της.

Εν τω μεταξύ, ελαφρώς υψηλότερο άνοιγμα της Wall Street προοιωνίζονται τα futures των δεικτών, με αυτά του Dow Jones να δείχνουν άνοδο 0,04%, του Nasdaq 0,05% και του S&P 500 σε ποσοστό 0,06%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v