Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές

Οριακές κινήσεις για τους δείκτες κοντά σε υψηλά 22 μηνών. Στήριξη από τα εταιρικά αποτελέσματα. Τα βλέμματα στην Ουάσιγκτον για το όριο χρέους. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall Street.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με στήριξη από τα εταιρικά αποτελέσματα μεγαθηρίων της Wall Street, όπως η Google και ενώ η Ουάσιγκτον βρίσκει προσωρινή λύση στην αύξηση του ορίου χρέους. 

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,245% στις 7.714 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,32% στις 3.728 μονάδες και στο Λονδίνο ο FSTE 100 κατά 0,3% στις 6.198 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,32% στις 8.604 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει άνοδο 0,96% στις 6.331 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει πτώση 0,57% στις 17.616 μονάδες.

Σταθεροποιητικά κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Σε πρωταγωνιστή της σημερινής συνεδρίασης αναδεικνύεται η μετοχή της Novartis, η οποία ενισχύεται κατά 2,7%, καθώς διατύπωσε στόχο αύξησης πωλήσεων από το 2014. Άλμα 4,7% κάνει και η μετοχή της Alcatel Lucent, για την οποία η Citigroup αναβάθμισε τη σύσταση από «sell» σε «neutral».

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Thomson Reuters, από το 13% των εταιριών του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής αποτελέσματα τριμήνου, το 75% ικανοποίησε ή ξεπέρασε τις προβλέψεις. Στην Ευρώπη, μόλις το 2% των εταιρειών που μετέχουν στον STOXX 600 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα. Εξ αυτών όμως, το 85% ικανοποίησε ή ξεπέρασε τις εκτιμήσεις.

Σήμερα αναμένεται επίσης να ψηφιστούν στο Κογκρέσο μέτρα που θα επιτρέψουν την αύξηση του ορίου χρέους για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρις ότου επιτευχθεί συμφωνία για τον προϋπολογισμό της μεγαλύτερης οικονομίας στον πλανήτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v