Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 4ετίας ο FTSE του Λονδίνου

Άνοδος στις ευρωαγορές, με τον FTSE στο Λονδίνο να πιάνει υψηλό 4ετίας. Ώθηση από τα ενθαρρυντικά σχόλια της Bundesbank. Σε υψηλό διετίας ο Stoxx 600. Χαμηλοί όγκοι συναλλαγών λόγω αργίας στη Wall.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις ευρωαγορές, με τον FTSE του Λονδίνου να πιάνει υψηλό 4ετίας. Ώθηση από τα ενθαρρυντικά σχόλια της Bundesbank. Σε υψηλό διετίας ο Stoxx 600. Χαμηλοί όγκοι συναλλαγών λόγω αργίας στη Wall.

Μετά την ήπια υποχώρηση της συνεδρίασης της Παρασκευής, οι βασικοί δείκτες έκλεισαν με θετική αντίδραση, παραμένοντας στα υψηλότερα επίπεδα των δύο τελευταίων ετών.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,43% υψηλότερα στις 6.181 μονάδες, ο DAX κέρδισε 0,61% στις 7.749 μονάδες, ενώ ο CAC κέρδισε 0,57% στις 1.763 μονάδες.

Η γερμανική Bundesbank ανέφερε στην μηνιαία έκθεσή της ότι οι προοπτικές της γερμανικής οικονομίας έχουν βελτιωθεί.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της δανέζικης βιοτεχνολογικής εταιρίας Novozymes εκτινάχθηκε 6,6% μετά την ανακοινωση αύξησης 38% στα καθαρά κέρδη δ΄ τριμήνου.

Η Admiral Group εκτινάχθηκε 5,2% μετά την αναβάθμιση της μετοχής της από την Goldman Sachs.

Στον αντίποδα η Richemont SA βούλιαξε 5,1% καθώς τα αποτελέσματά της δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Η Carrefour ενισχύθηκε 2,4% κατόπιν αναβάθμισης από την Credit Suisse ενώ η LVMH υποχώρησε 1,3%.

Οι περισσότερες ασιατικές αγορές έκλεισαν με πτώση, με «οδηγό» το Τόκιο όπου το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην διήμερη σύνοδο της Bank of Japan.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street παρέμεινε κλειστό για τον εορτασμό της μνήμης του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Μεγάλοι τεχνολογικοί κολοσσοί μεταξύ των οποίων Apple, Google, International Business Machines και Microsoft Corp. έχει προγραμματιστεί να ανακοινώσουν τα τριμηνιαία τους αποτελέσματα μέσα στην εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v