Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: Προωθεί επανεξέταση κανονισμών για παράγωγα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενδέχεται να ζητήσει την εξέταση νέων κανόνων για την ρύθμιση της αγοράς παραγώγων.

ΕΕ: Προωθεί επανεξέταση κανονισμών για παράγωγα
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενδέχεται να ζητήσει την εξέταση νέων κανόνων για την ρύθμιση της αγοράς παραγώγων, μεταδίδει το Reuters.

Όπως ανέφεραν δύο καλά πληροφορημένες πηγές στο πρακτορείο, μέλη του Κοινοβουλίου συζητούν ψήφισμα, το οποίο θα επιδιώκει την συγκρότηση πιο "ευέλικτων" κανονισμών.

Ειδικότερα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξετάζει κατά πόσον πρέπει να επανεξεταστούν οι εξαιρέσεις που ισχύουν για εταιρείες του μη χρηματοπιστωτικού κλάδου, όπως οι αεροπορικές, οι οποίες χρησιμοποιούν παράγωγα για να ασφαλιστούν έναντι του κινδύνου ανόδου στις τιμές των καυσίμων.

Υπό την ισχύουσα νομοθεσία, οι αεροπορικές εταιρείες εξαιρούνται από την υποχρέωση εκκαθάρισης των παραγώγων, εφόσον η τιμή των προϊόντων είναι κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο.

Σύμφωνα με το Reuters, μια από τις ενστάσεις των μελών του Eυρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ότι το όριο αυτό έχει τεθεί σε υπερβολικά χαμηλό σημείο.

Την ίδια ώρα, διαφωνούν με την ρύθμιση που υποχρεώνει τις μη χρηματοπιστωτικές εταιρείες να ελέγχουν όλες τις τάξεις παραγώγων, ακόμα και αν έχουν υπερβεί το όριο σε μια από αυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v