Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ευρωαγορές με Q4 στο επίκεντρο

Πιέσεις επικρατούν στις περισσότερες ευρωαγορές, με τράπεζες, φαρμακοβιομηχανίες και πετρελαϊκές στο στόχαστρο των επενδυτών. Επιτείνονται οι απώλειες το απόγευμα. Οριακές κινήσεις στα futures της Wall.

Πιέσεις δέχονται οι ευρωπαϊκές αγορές με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα. Φαρμακοβιομηχανίες και πετρελαϊκές εταιρείες δέχονται τις εντονότερες πιέσεις ενώ οι αγορές αναμένουν και τα στοιχεία για τις παραγγελίες στο γερμανικό βιομηχανικό κλάδο.

Οι συναλλαγές ξεκίνησαν σταθεροποιητικά αλλά το απόγευμα οι πιέσεις εντείνονται, εξαιτίας της σημαντικής διόρθωσης σε τραπεζικούς αλλά και πετρελαϊκούς τίτλους.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 1,48% στις 7.552 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 1,51% στις 3.639 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,12% στις 6.275 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει απώλειες 0,76% στις 8.030 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει πτώση 0,32% στις 6.1534 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 1,65% στις 16.434 μονάδες.

Σταθεροποιητικά κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Η Vinci, η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία στην Ευρώπη, βρίσκεται στο στόχαστρο με πτώση 2,2% καθώς ανακοίνωσε μείωση της κερδοφορίας κατά το 2012. Απώλειες 2% καταγράφει και η Syngenta μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου. Στον αντίποδα, η ArcelorMittal ενισχύεται κατά 1,4%. Η εταιρεία ανακοίνωσε διεύρυνση των ζημιών της για το τέταρτο τρίμηνο του 2012, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι προβλέπει βελτίωση του κλίματος.

Νωρίτερα, στην ιαπωνική αγορά, ο δείκτης Nikkei κατέγραψε ράλι 3,7% καθώς ανακοινώθηκε πρόωρη αποχώρηση του κ. Σιρακάβα από το τιμόνι της κεντρικής τράπεζας της χώρας. Οι αναλυτές προβλέπουν στροφή στη νομισματική πολιτική της χώρας ενώ το γεν υποχώρησε κοντά σε χαμηλό 3 ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v