Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές

Μικτή εικόνα για τους ευρωπαϊκούς δείκτες. Πιέσεις δέχονται οι μετοχές πετρελαϊκών εταιριών. Κάθετη πτώση 15% για τη Novo Nordisk. Κλειστές οι περισσότερες ασιατικές αγορές. Δειλή άνοδος στα futures της Wall. 

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε χωρίς καθοδήγηση από την Ασία, όπου σχεδόν όλα τα χρηματιστήρια ήταν κλειστά λόγω αργίας.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακή άνοδο 0,01% στις 7.653 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,7% στις 3.675 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,35% στις 6.285 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει πτώση 0,48% στις 8.135 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 0,3% στις 6.151 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει απώλειες 0,24% στις 16.588 μονάδες.

Διστακτική άνοδος στα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

«Είναι λογικό να υπάρξει μία στάση για ανάσα» υποστηρίζει ο Henry Dixon της Matterley μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg και συμπλήρωσε: «Η χρονιά ξεκίνησε πολύ καλά».

Ο ενεργειακός κλάδος δέχεται πιέσεις ακολουθώντας τις πτωτικές πιέσεις των τιμών του πετρελαίου. Η μετοχή της ΒΡ υποχωρεί κατά 0,7% και της Total κατά 0,9%.

Σε πρωταγωνιστή της συνεδρίασης αναδεικνύεται η φαρμακευτική Novo Nordisk η οποία καταγράφει κάθετη πτώση 15% καθώς ο οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ ζήτησε επιπλέον δοκιμές προκειμένου να δώσει έγκριση για ένα νέο φάρμακο.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v