Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωαγορές χάρη σε Q3

Ενισχύθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και το ευρώ, μετά την ανακοίνωση καλών αποτελεσμάτων από εταιρικούς κολοσσούς όπως BP, Deutsche Bank και UBS. Λειτουργεί την Τετάρτη η Wall Street.

Ενισχύθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και το ευρώ, μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων από εταιρικούς κολοσσούς όπως η BP Plc και η Deutsche Bank.
 
Σημαντικά κέρδη ενέπνευσε στον τραπεζικό κλάδο η ανακοίνωση του προγράμματος περικοπών της UBS, που αντέδρασε με εκτίναξη έως 6%.

Οι συναλλαγές είναι συγκριτικά περιορισμένες σήμερα, εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας των αμερικανικών χρηματιστηρίων για δεύτερη συνεδρίαση, στον απόηχο του καταστροφικού πλήγματος του τυφώνα Σάντι στην Νέα Υόρκη.

Ο αριθμός των μετοχών που άλλαξαν χέρια στον Stoxx 600 ήταν 43% χαμηλότερος από τον μέσο όρο 30 ημερών, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τόσο ο πάροχος NYSE όσο και ο Nasdaq ανακοίνωσαν ότι η Wall Street θα λειτουργήσει αύριο κανονικά.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,95% στις 5.849 μονάδες, ο δείκτης DAX 30 της Φρανκφούρτης κατά 1,13% υψηλότερα στις 7.284 μονάδες και ο δείκτης CAC 40 του Παρισιού κατά 1,48% στις 3.459 μονάδες.

Τα futures στο αμερικανικό χρηματιστήριο είχαν μικτή, σταθεροποιητική εικόνα, καθώς οι επενδυτές επιχειρούν μια πρώτη αποτίμηση των επιπτώσεων του τυφώνα Σάντι, που έχει σαρώσει τις ανατολικές Ακτές.

Το παράγωγο του Standard & Poor’s 500 υποχώρησε 0,1% όπως και το future του Dow Jones.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ακύρωσε τις χρηματιστηριακές συναλλαγές χθες και σήμερα, εξαιτίας της πλημμύρας και των διακοπών ηλεκτροδότησης που έπληξαν τις αγορές της Wall Street. Οι αγορές futures λειτούργησαν σήμερα, όπως και χθες, για περιορισμένο διάστημα.

Πάνω από 10 μεγάλες επιχειρήσεις ανέβαλαν τις εκδόσεις των αποτελεσμάτων τους, μεταξύ των οποίων η Pfizer και η Office Depot.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης τιμών κατοικιών S&P/Case-Shiller αυξήθηκε τον Αύγουστο στις ΗΠΑ και διαμορφώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας διετίας. Ο δείκτης, που αποτυπώνει τα επίπεδα των εμπορικών αξιών οικιών σε 20 μεγαλουπόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, σημείωσε άνοδο 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v