Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS και BP δίνουν ώθηση στις ευρωαγορές

Η ανακοίνωση του προγράμματος περικοπών της UBS και η αύξηση του μερίσματος της BP δημιουργούν θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές. Περιορισμένες οι συναλλαγές, λόγω της διακοπής λειτουργίας της Wall.

Η ανακοίνωση του προγράμματος περικοπών της UBS και η αύξηση του μερίσματος της BP δημιουργούν θετικό κλίμα στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές.

Οι συναλλαγές αναμένεται να παραμείνουν περιορισμένες, καθώς ο τυφώνας που σαρώνει τις ΗΠΑ θα διατηρήσει και σήμερα κλειστή τη Wall Street.

Η μετοχή της UBS ενισχύεται κατά 6%, ενώ υψηλότερα κατά 3,5% διαπραγματεύεται η μετοχή της BP.

Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται κατά 0,45% στις 5.821,18 μονάδες, ο δείκτης DAX 30 της Φρανκφούρτης κατά 0,51% στις 7.240 μονάδες και ο δείκτης CAC 40 του Παρισιού κατά 0,41% στις 3.422 μονάδες.

Κέρδη 0,81% για τον ισπανικό δείκτη IBEX στις 7.791,5 μονάδες, ενώ κατά 0,9% ενισχύεται ο ιταλικός FTMIB στις 15.488 μονάδες.

Τα futures στο αμερικανικό χρηματιστήριο έχουν μικτή, σταθεροποιητική εικόνα, καθώς οι επενδυτές επιχειρούν μια πρώτη αποτίμηση των επιπτώσεων του τυφώνα Σάντι, που έχει σαρώσει τις ανατολικές Ακτές.

Το παράγωγο του Standard & Poor’s 500 υποχωρεί 0,1% όπως και το future του Dow Jones.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ακύρωσε τις χρηματιστηριακές συναλλαγές χθες και σήμερα, εξαιτίας της πλημμύρας και των διακοπών ηλεκτροδότησης που έπληξαν τις αγορές της Wall Street. Οι αγορές futures θα λειτουργήσουν σήμερα, όπως και χθες, για περιορισμένο διάστημα.

Πάνω από 10 μεγάλες επιχειρήσεις ανέβαλαν τις εκδόσεις των αποτελεσμάτων τους, μεταξύ των οποίων η Pfizer και η Office Depot.

Οι αγορές έχει προγραμματιστεί να επαναλειτουργήσουν αύριο, ενώ ο πάροχος του New York Stock Exchange δήλωσε ότι δεν ευσταθεί η φήμη ότι το floor του χρηματιστηρίου έχει «βουλιάξει» κατω από τα νερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v