Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική άνοδος στις ευρωαγορές

Δειλά βήματα ανόδου για τους ευρωπαϊκούς δείκτες που κινούνται στην τροχιά των εταιρικών αποτελεσμάτων. WPP, France Telecom, BASF και Uniliver οι πρωταγωνιστές. Ανοδικά τα futures της Wall.

Δειλά βήματα ανόδου πραγματοποιούν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αξιολογήσουν το μπαράζ των εταιρικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου αλλά και τις εξελίξεις αναφορικά με την Ελλάδα

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,64% στις 7.238 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,55% στις 3.455 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,28% στις 5.820 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 0,22% στις 7.808 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 0,27% στις 5.433 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει κέρδη 0,07% στις 15.719 μονάδες.

Ανοδκά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Η μετοχή της WPP της μεγαλύτερης διαφημιστικής στον κόσμο υποχωρεί κατά 4,5% καθώς προχώρησε σε υποβάθμιση του στόχου της για τα αποτελέσματα έτους. Πτώση 2,7% καταγράφει και η μετοχή της France Telecom η οποία προέβλεψε ότι το 2013 θα είναι μία δύσκολη χρονιά.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Unilever ενισχύεται κατά 2.8% καθώς ο όμιλος καταναλωτικών προϊόντων ανακοίνωσε αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς. Κέρδη που πλησιάζουν το 2% καταγράφει και η μετοχή της BASF, η οποία επίσης εξέπληξε θετικά με τα αποτελέσματά της.

Από το μέτωπο της οικονομίας, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Βιομηχανίας δήλωσε ότι προβλέπεται επιτάχυνση της βιομηχανικής παραγωγής στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Παράλληλα, δημοσίευμα της εφημερίδας Nikkei αποκαλύπτει ότι επίκεινται νέες κινήσεις από την Τράπεζα της Ιαπωνίας με στόχο να δοθεί ώθηση στην οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v