Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική άνοδος στις ευρωαγορές

Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές με στήριξη από τα στοιχεία που δείχνουν ανάκαμψη της Κίνας. Προβληματισμός ωστόσο για τα εταιρικά αποτελέσματα. Βουτιά 7% για τη Volvo, που απογοήτευσε. Άλμα 3,2% για τη SAP.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με στήριξη από τα ευοίωνα μεγέθη για την κινεζική οικονομία, που εδραιώνουν τα σενάρια σταθερής ανάκαμψης για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,36% στις 7.199 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,64% στις 3.428 μονάδες και στο Λονδίνο ο FSTE 100 κατά 0,22% στις 5.810 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 0,18% στις 7.761 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει κέρδη 0,6% στις 5.427 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,18% στις 15.607 μονάδες.

Ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ για τον κινεζικό κλάδο μεταποίησης ενισχύθηκε σημαντικά τον Οκτώβριο στο 49,1 από 47,2 τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές κάνουν λόγο για σαφή ένδειξη ανάκαμψης της κινεζικής οικονομίας και επισημαίνουν ότι ο δείκτης πλησιάζει στο 50, που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων.

Αντίστοιχα στοιχεία αναμένονται αργότερα για τον ευρωπαϊκό κλάδο μεταποίησης.

Πέραν αυτών, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στο μπαράζ των εταιρικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου. Η μετοχή της Volvo καταγράφει βουτιά 7% καθώς ανακοίνωσε μεγαλύτερη μείωση κερδών από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές. Στον αντίποδα, κέρδη 3,2% καταγράφει η μετοχή της SPA, η οποία ικανοποίησε τις αγορές με τα μεγέθη που ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v