Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με βήμα σημειωτόν οι ευρωαγορές

Οριακές διακυμάνσεις ενόψει της συνόδου Κορυφής. Η προσοχή και στη σημερινή δημοπρασία ομολόγων της Μαδρίτης. Ευρεία άνοδος νωρίτερα στην Ασία με στήριξη από Κίνα. Οριακές διακυμάνσεις στα futures της Wall.

Με βήμα σημειωτόν κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα αποτελέσματα της συνόδου Κορυφής που ξεκινά σήμερα στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,29% στις 7.416 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,22% στις 3.519 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,10% στις 5.905 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,72% στις 8.071 μονάδες, ο πορτογαλικός PSΙ κινείται υψηλότερα κατά 0,66% στις 5.476 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει απώλειες 0,73% στις 16.115 μονάδες.

Οριακές διακυμάνσεις καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Νωρίτερα, οι ασιατικές αγορές κατέγραψαν ευρεία άνοδο με στήριξη από το μπαράζ των στοιχείων που υποδεικνύουν ισχυρή ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο. Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 2%.

Η προσοχή των επενδυτών πάντως, επικεντρώνεται πλέον στις εξελίξεις στη Γηραιά Ήπειρο. Λίγο πριν ξεκινήσει η σύνοδος Κορυφής Angela Merkel και Francois Hollande αποσαφήνισαν τις προθέσεις τους διευκρινίζοντας ότι επιζητούν παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Μένει να διευκρινιστεί εάν θα επιβεβαιωθούν τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου για άμεση προσφυγή της Ισπανίας στο μηχανισμό στήριξης, αλλά και το πώς θα προχωρήσουν τα σχέδια του Βερολίνου για δημοσιονομική ενοποίηση στην ευρωζώνη. Μείζον θέμα είναι επίσης οι αποφάσεις που θα ληφθούν – εάν ληφθούν- για την τραπεζική ενοποίησης.

Πέραν αυτών, οι επενδυτές αναμένουν και το αποτέλεσμα της ισπανικής δημοπρασίας. Η Μαδρίτη επιδιώκει την άντληση 4,8 δισ. ευρώ από την πώληση ομολόγων λήξεως το 2015, 2016 και το 2020.

Η μετοχή της Nestle υποχωρεί κατά 2,5% καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου ήταν κατώτερα των προσδοκιών. Βουτιά 6,9% καταγράφει η Remy Cointreau επίσης επειδή τα αποτελέσματα τριμήνου απογοήτευσαν τις αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v