Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανική ώθηση στις ευρωαγορές

Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό μετά τις αναφορές για προσφυγή της Ισπανίας στο μηχανισμό στήριξης το Νοέμβριο. "Βλέπουν" συνολική λύση για την ευρωκρίση. Διστακτική άνοδος στα futures της Wall.

Επιφυλακτικά βήματα ανόδου πραγματοποιούν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες μετά τις αναφορές για προσφυγή της Ισπανίας στο μηχανισμό στήριξης το Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,73% στις 7.285 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 1,26% στις 3.431 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,52% στις 5.823 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει κέρδη 0,34% στις 7.678 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει οριακή άνοδο 0,16% στις 5.368 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,96% στις 15.659 μονάδες.

Διστακτική άνοδο καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, ενώ οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, η Μαδρίτη θα προσφύγει στο μηχανισμό της ευρωζώνης για καθολική στήριξη της οικονομίας τον επόμενο μήνα και το θέμα θα εξεταστεί συνολικά με την αναθεώρηση του ελληνικού προγράμματος και το πακέτο διάσωσης της Κύπρου.

«Αρχίζουμε και βλέπουμε κάποιο φως στην άκρη του τούνελ για την κρίση χρέους της ευρωζώνης», δηλώνει ο David Thebault, της Global Equities.

Παράλληλα, τα στοιχεία από την Κίνα δίνουν την εικόνα σταθεροποίησης για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε το Σεπτέμβριο στο 1,9%, ενώ ανοδικά κινήθηκαν οι εξαγωγές και η προσφορά χρήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v