Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στήριξη στις ευρωαγορές από τη Moody΄s

Θετικό πρόσημο στις ευρωαγορές και ισχυρά κέρδη στη Μαδρίτη. Ξεπέρασε το 1,31 δολ. το ευρώ. Σημαντική πτώση στις αποδόσεις ομολόγων Ιταλίας και Ισπανίας στα επίπεδα Μαρτίου. Κάτω από το 2% το ιταλικό 2ετές.

Η απόφαση της Moody’s να μην ακολουθήσει την S&Ρ στην υποβάθμιση της Ισπανίας έδωσε ώθηση στις αγορές. Οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες κινούνται ανοδικά, ενώ θετικό είναι το κλίμα και στην αγορά ομολόγων της περιφέρειας της ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,19% στις 7.309 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,41% στις 3.515 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,21% στις 5.882 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 1,61% στις 8.069 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει άνοδο 0,32% στις 5.436 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 1.16% στις 16.170 μονάδες.

Έντονα ανοδικά κινείται το ευρώ που άγγιξε το 1,3123 δολ.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου της Ισπανίας υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Απριλίου, στο 5,57%, ενώ η απόδοση του 2ετούς τίτλου υποχώρησε στο 2,98%.

Κατά πόδας ακολουθούν και οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων. Για τα 10ετή, η απόδοση υποχώρησε στο 4,84%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου, ενώ η απόδοση του 2ετούς ιταλικού ομολόγου υποχώρησε κάτω από το 2% για πρώτη φορά από τις 16 Μαρτίου.

Λίγες ημέρες μετά την υποβάθμιση της Ισπανίας από την S&P, η Moody’s αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητη την πιστοληπτική αξιολόγηση της Μαδρίτης σε Βaa3 με αρνητικό outlook. Επίσης, έχουν δημιουργηθεί προσδοκίες ότι στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., που ξεκινά αύριο, θα επιτευχθεί πρόοδος στο ζήτημα της Ισπανίας. Δημοσιεύματα, άλλωστε, αναφέρουν ότι η Μαδρίτη έχει βρει τη φόρμουλα και είναι έτοιμη να ζητήσει στήριξη από την ευρωζώνη, ώστε να ξεκινήσει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v