Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη για ευρωαγορές με το βλέμμα στην Ισπανία

Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό. Δημοσιεύματα φέρουν την Ισπανία έτοιμη να ζητήσει "γραμμή πίστωσης" από τον ESM. Θετικά μηνύματα από την οικονομία. Κέρδη για τράπεζες μετά την έκπληξη της Citi.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες καθώς υπάρχει έντονη φημολογία ότι η Ισπανία είναι έτοιμη να ζητήσει «γραμμή πίστωσης» από τον ESM, ενώ παράλληλα τα οικονομικά μεγέθη και τα εταιρικά αποτελέσματα από τις ΗΠΑ δίνουν πιο αισιόδοξη εικόνα για την οικονομία.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,71% στις 7.312 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,51% στις 3.437 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,49% στις 5.834 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 1,29% στις 7.777 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει οριακή πτώση 0,05% στις 5.348 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,45% στις 15.661 μονάδες.

Ο κλάδος των τραπεζών καταγράφει ισχυρή άνοδο. Ειδικότερα, η ισπανική Banco Santander ενισχύεται κατά 1,2% και η BBVA κατά 1,1% με στήριξη και από τα αποτελέσματα της Citigroup που ήταν θετική έκπληξη.

Διστακτική άνοδο καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street. Οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και τη βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ, αλλά και αποτελέσματα εταιρειών όπως η Goldman και η Coca Cola.

Ως προς τις εξελίξεις στην ευρωζώνη, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η Μαδρίτη έχει βρει τη φόρμουλα για να ξεκλειδώσει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ. Οι αναβολές οφείλονται στις ανησυχίες της Ιταλίας, η οποία έχει προειδοποιήσει ότι μία τέτοια εξέλιξη θα της στοιχίσει ακριβά.

Από το μέτωπο της οικονομίας οι ειδήσεις είναι θετικές. Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε σε επίπεδα χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις, αγγίζοντας το 2,6%. Επίσης, το οικονομικό ινστιτούτο ZEW διαπίστωσε απροσδόκητη βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη Γερμανία κατά τον Οκτώβριο

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v