Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεδρίαση "ασανσέρ" στις ευρωαγορές

Υπό το ρυθμό των πολλών ανακοινώσεων Q3 και στατιστικών μεγεθών κινούνται οι ευρωαγορές, με τα πρόσημα να μεταβάλλονται αρκετές φορές στην συνεδρίαση. Κέρδη αυτή την ώρα, όπως και στα futures της Wall.

Υπό το ρυθμό των πολλών ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων γ΄τριμήνου και στατιστικών μεγεθών κινούνται οι βασικοί δείκτες στις ευρωαγορές, με τα πρόσημα να μεταβάλλονται αρκετές φορές στην συνεδρίαση.

Το μεσημέρι, μετά από θετικό άνοιγμα, οι ευρωαγορές γύρισαν "αρνητικά" μετά το μπαράζ των αρνητικών εκπλήξεων από τα οικονομικά μεγέθη της ευρωζώνης που επιβεβαιώνουν το σενάριο της ύφεσης και για το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Αυτή την ώρα ωστόσο, και καθώς τα Futures της Wall Street προοιωνίζονται θετική αντίδραση μετά τις μεγάλες χθεσινές απώλειες, οι δείκτες επιστρέφουν σε θετικά πεδία.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 κερδίζει κατά 0,37% στις 7195 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,43% στις 3.421 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 0,21% στις 5.811 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 0,26% στις 7.766 μονάδες, και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,39% στις 15.637 μονάδες.

Το ευρώ κινείται πτωτικά, στα 1.2937 δολ. από 1.2983 δολ.

Ο συνολικός δείκτης ΡΜΙ ευρωζώνης βούλιαξε σε χαμηλό τριετίας ενώ οι αναλυτές περίμεναν ενίσχυσή του. Οι αναλυτές της Markit επισημαίνουν ότι τα στοιχεία αυτά δείχνουν ύφεση 0,6% για το τέταρτο τρίμηνο στην ευρωζώνη. Παράλληλα, η επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία αιφνιδίασε άπαντες. Ο δείκτης του οικονομικού ινστιτούτου Ifo μειώθηκε για έκτο συνεχή μήνα τον Οκτώβριο αγγίζοντας το 100.

Η εικόνα αυτή στην ευρωζώνη, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα όσα ανακοινώθηκαν νωρίτερα για την κινεζική οικονομία, όπου ο δείκτης ΡΜΙ για τον κλάδο της μεταποίησης ενισχύθηκε σημαντικά τον Οκτώβριο καθώς άγγιξε το 49,1 από 47,9 τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v