Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμφωνία Σερβίας με Gazprom για τον South Stream

Αντιπροσωπεία της OAO "Gazprom" υπό τον επικεφαλής του Τμήματος Διαχείρισης Έργων της εταιρείας, Leonid Chugunov πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας χθες στην Σερβία.

Συμφωνία Σερβίας με Gazprom για τον South Stream
Αντιπροσωπεία της OAO "Gazprom" υπό τον επικεφαλής του Τμήματος Διαχείρισης Έργων της εταιρείας, Leonid Chugunov πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας χθες στην Σερβία.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μετόχων της κοινοπραξίας των Gazprom και Srbijagas, South Stream Serbia AG, στο πλαίσιο της οποίας ελήφθη η θετική τελική επενδυτική απόφαση για το έργο του "South Stream".

"Πριν από ένα χρόνο εγκαινιάστηκε το πρώτο έργο, μέρος του συνολικού έργου του South Stream – η υπόγεια εγκατάσταση αποθήκευσης φυσικού αερίου του "Banatski Dvor", η οποία εξομάλυνε την παροχή φυσικού αερίου κατά τις περιόδους αυξημένης ζήτησς λόγω του ασυνήθιστα κρύου καιρού. Η μετάβαση στο στάδιο της επένδυσης για το Σερβικό τμήμα του αγωγού, θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας και μακροπρόθεσμα οφέλη λόγω της συμμετοχής στο έργο. Σύμφωνα με τους προκαταρκτικούς υπολογισμούς, η κατασκευή του South Stream θα δημιουργήσει περίπου 2200 θέσεις εργασίας στην Σερβία και θα προσελκύσει άμεσες επενδύσεις ύψους € 1.5 δισ. ", δήλωσε ο Leonid Chugunov.

"Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η Δημοκρατία της Σερβίας είναι η πρώτη χώρα από αυτές που συμμετέχουν στο έργο του South Stream, η οποία υιοθετεί την τελική επενδυτική απόφαση. Το έργο υλοποιείται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα με την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησής μας. Στο εγγύς μέλλον θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τα προπαρασκευαστικά έργα για τον South Stream. Προφανώς ο South Stream είναι ένα έργο εθνικού ενδιαφέροντος, και εργαζόμαστε προς την ψήφιση ενός ειδικού νόμο σχετικά με το έργο. Επιπροσθέτως, το έργο θα παρέχει ενεργειακή ασφάλεια και επιπλέον έσοδα για τον προϋπολογισμό της χώρας, θα δημιουργήσει τις συνθήκες για νέα έργα στην χημική και ενεργειακή βιομηχανία και κατά συνέπεια, θα ενισχύσει την εισροή επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας ", δήλωσε ο Γενικός Δ/ντής της κρατικής Srbijagas, Dusan Bajatovic.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v