Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές κινήσεις στις ευρωαγορές

Με βήμα σημειωτόν οι ευρωαγορές με βασικό χαρακτηριστικό το χαμηλό όγκο συναλλαγών. Κλειστό το Λονδίνο λόγω αργίας. Μικτή εικόνα στα futures της Wall. Από τις κεντρικές τράπεζες περιμένουν οι επενδυτές.

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές με βασικό χαρακτηριστικό τον χαμηλό όγκο συναλλαγών καθώς η αγορά του Λονδίνου είναι κλειστή λόγω αργίας. Οι μετοχές του πετρελαϊκού, του φαρμακευτικού και του τραπεζικού κλάδου δέχονται τις εντονότερες πιέσεις.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,22% στις 6.987 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,18% στις 3.439 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,2% στις 7.295 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,1% στις 4.881 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει κέρδη 0,73% στις 14.986 μονάδες.

Μικτή εικόνα στασ futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Τα στοιχεία από τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης που ανακοινώθηκαν σήμερα δεν ήταν ευοίωνα. Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo κατέγραψε μεγαλύτερη μείωση από τις εκτιμήσεις, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2010.

Με την επιδείνωση της διεθνούς οικονομίας και τη δυσοίωνη εικόνα από τα εταιρικά αποτελέσματα, η προσοχή στρέφεται εκ νέου στις κεντρικές τράπεζες. Ο επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke, δήλωσε πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει στη διάθεσή της εργαλεία που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να δώσει ώθηση στην οικονομία εάν χρειαστεί. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της Κίνας Wen Jiabao δήλωσε ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική που να στηρίζει τους εξαγωγείς.

Οι επενδυτές, πάντως, αναμένουν τη συνεδρίαση των κεντρικών τραπεζών στο Jacskon Hole αυτήν την εβδομάδα, ενώ αναμένουν εξελίξεις και ως προς το τι μέλλει γενέσθαι και με το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v