Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ελπίδες για την ΕΚΤ στήριξαν τις ευρωαγορές

Οι ελπίδες ότι ο μαραθώνιος συναντήσεων κορυφαίων Ευρωπαίων αυτή την εβδομάδα θα καταλήξει σε δυναμική λύση της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη, στήριξε τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε νέα υψηλά 13 μηνών.

Οι ελπίδες ότι ο μαραθώνιος συναντήσεων κορυφαίων Ευρωπαίων αξιωματούχων αυτή την εβδομάδα θα καταλήξει σε μια δυναμική λύση για την εκτόνωση της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη, στήριξε τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε νέα υψηλά 13 μηνών.

Τα θετικά πρόσημα κυριάρχησαν από την αρχή της συνεδρίασης καθώς οι επενδυτές ελπίζουν ότι οι κρίσιμες συναντήσεις για το μέλλον της Ελλάδας μεσα στην εβδομάδα και τα σχέδια της ΕΚΤ για την μείωση του κόστους δανεισμού των περιφερειακών οικονομιών, θα θέσουν υπό έλεγχο την κρίση χρεών στην ευρωζώνη.

Στις ευρωαγορές ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,57% στις 5.858 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,79% στις 7.089 μονάδες, ενώ ο CAC κέρδισε 0,94% στις 3.513 μονάδες.

Το ιταλικό χρηματιστήριο επέστρεψε σε θετικά επίπεδα για το έτος, χάρη στο ράλι των τραπεζικών μετοχών. Ο ΜΙΒ έκλεισε με άνοδο 2,4% στις 15.330 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v