Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην 11η ανοδική εβδομάδα οι ευρωαγορές

Άνοδο καταγράφουν οι ευρωαγορές και ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται επί 11η συνεχόμενη εβδομάδα. Καλή επίδραση από τις δηλώσεις για την ευρωζώνη, κέρδη στις τράπεζες. Σε υψηλό 3μήνου έκλεισε ο Nikkei.

Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ωθώντας τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx Europe 600 σε άνοδο επί 11η συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς επικρατούν ελπίδες ότι οι κεντρικές τράπεζες θα παρέμβουν δυναμικότερα για την εκτόνωση της κρίσης χρεών και την ανάταση των οικονομιών.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,28% στις 5.851 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,3% στις 7.0181 μονάδες κι ο CAC κινείται 0,3% υψηλότερα στις 3.491 μονάδες.

Πιο ενισχυμένα είναι τα θετικά πρόσημα στις αγορές του Νότου, με τον ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη να ενισχύεται 1,3% στις 7.514 μονάδες και τον ΜΙΒ στο Μιλάνο υψηλότερα κατά 0,55% στις 15.013 μονάδες.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται με άνοδο 0,5% μέχρι στιγμής στην εβδομάδα, που είναι το μεγαλύτερο ανοδικό διάστημα από τον Ιανουάριο του 2006.

Το βαρόμετρο έχει ενισχυθεί 16% από το φετινό χαμηλό της 4ης Ιουνίου. Ο Stoxx 600 ενισχύεται αυτήν την ώρα 0,1% στις 271,54 μονάδες.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν κι οι τραπεζικές μετοχές, με την BNP Paribas 1% υψηλότερα και τη Santander περί το 1% επίσης.

Η μετοχή της μεταλλευτικής Lonmin διολισθαίνει σχεδόν 6% εξαιτίας της συνεχιζόμενης διαμάχης σχετικά με ορυχείο στη Νότιο Αφρική.

Χθες, το αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο, με ώθηση από τα στατιστικά μεγέθη για τις ΗΠΑ, που έδειξαν εκτίναξη των εκδόσεων οικοδομικών αδειών σε υψηλό τεσσάρων ετών, καθώς και από τα καλά αποτελέσματα τριμήνου από εταιρίες όπως η Cisco.

Ευνοϊκά επιδρούν στις συναλλαγές οι χθεσινές δηλώσεις της Angela Merkel, που παραδέχτηκε ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί πρέπει να κινηθούν ταχύτερα για την εκτόνωση της κρίσης.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν σε υψηλότερα επίπεδα. Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο ενισχύθηκε 0,8% κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών, στις 9.162 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v