Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι πωλητές στο προσκήνιο στις ευρωαγορές

Πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς περιορίζονται οι προσδοκίες των επενδυτών για πιθανή δυναμική παρέμβαση της ΕΚΤ στις αγορές. Καλά τα στοιχεία απασχόλησης στη Μ. Βρετανία. Άνοδος 4,5% για τη Standard Chartered.

Πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς περιορίζονται οι προσδοκίες των επενδυτών για πιθανή δυναμική παρέμβαση της ΕΚΤ στις αγορές. Καλά τα στοιχεία απασχόλησης στη Μ. Βρετανία. Άνοδος 4,5% για τη Standard Chartered. Πτώση στις ασιατικές αγορές. 

Θετική ανταπόκριση στις αγορές είχε η μείωση της ανεργίας στη Μ. Βρετανία και συγκεκριμένα στο 8% στο β΄τρίμηνο από 8,5% προηγουμένως, με του ευρωπαικόύς δείκτες να περιορίζουν τις απώλειες.

Από πλευράς τίτλων, η μετοχή της Standard Chartered ενισχύεται 4,5% μετά τον διακανονισμό του ομίλου με τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές ύψους 340 εκατ. δολαρίων.

Επιπλέον οι επενδυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα στοιχεία βιομηχανικής παραγωγής που θα ανακοινωθούν σήμερα στις ΗΠΑ. 

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της Julius Baer Group, Christoph Riniker, “Αν δούμε καλύτερα των αναμενόμενων οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ τότε ενδέχεται η Κεντρική Τράπεζα τον ΗΠΑ να αποφύγει την επιβολή μέτρων επιπλέον ποσοτικής χαλάρωσης στην οικονομία, ενδεχόμενο που προβληματίζει τους επενδυτές.»

Από πλευράς δεικτών ο Ευρωπαικός Stoxx 600 υποχωρεί 0,2% στις 269 μονάδες.

Αντίστοιχα στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει απώλειες 0,37% στις 5.843 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 με πτώση 0,52% στις 6.938 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 χαμηλότερα 0,37% στις 3.438 μονάδες.

Σημειώνεται ότι ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 την Παρασκευή συμπλήρωσε 10 διαδοχικές εβδομάδες ανόδου με αφορμή τις ελπίδες των επενδυτών ότι η ΕΚΤ θα παρέμβει σύντομα δυναμικά στην ανάσχεση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη. 

Στην αγορά συναλλάγματος, η ισοτιμία ευρώ- δολαρίου παραμένει αμετάβλητη σε σχέση με την Τρίτη, στο 1,2326 δολ.

Νωρίτερα στις ασιατικές αγορές, ο δείκτης MSCI υποχωρησε 0,4% στις 119,61 μονάδες.

Αντίστοιχα, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei έκλεισε με οριακές απώλειες 0,05% στις 8.925 μονάδες, ο δείκτης Hang Seng με πτώση 1,24% στις 20.040 μονάδες και ο δείκτης Topix ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του χαμηλότερα 0,29% στις 747 μονάδες.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v