Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάπαυλα στις ευρωαγορές με Q2 στο επίκεντρο

Μικτή εικόνα επικρατεί, μετά από 10 κερδοφόρες εβδομάδες, στις ευρωαγορές. «Βαρίδι» το ιαπωνικό ΑΕΠ, επιλεκτικές κινήσεις γύρω από τα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου. Περιορισμένοι όγκοι συναλλαγών.

Μικτή και σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που έκλεισαν την Παρασκευή τη 10η συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα - το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από τον Ιανουάριο του 2006.

Οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ξεκίνησαν σταθεροποιητικά τις συνεδριάσεις. Στη συνέχεια υποχώρησαν ελαφρώς, ενώ από το μεσημέρι ανέκαμψαν. Αυτήν την ώρα ο δείκτης FTSE διαμορφώνεται αμετάβλητος στις 5.845 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,43% στις 6.974 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 0,16% υψηλότερα στις 3.441 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε την περασμένη εβδομάδα με άνοδο 1,6%, παρουσάζοντας τη 10η συνεχόμενη κερδοφόρο περίοδο. Ο δείκτης έχει ενισχυθεί 15% από τις αρχές Ιουνίου.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου και οι προσδοκίες ότι οι ρυθμιστικές αρχές θα επιτείνουν τις προσπάθειες εξόδου της ευρωζώνης από την κρίση και τόνωσης της ανάπτυξης υποστηρίζουν τη θετική ψυχολογία.

Σήμερα στο επίκεντρο βρίσκεται η ανακοίνωση του ιαπωνικού ΑΕΠ β΄ τριμήνου, που έδειξε σημαντική επιβράδυνση της ανάπτυξης της ασιατικής οικονομίας.

Οι όγκοι συναλλαγών παραμένουν υποτονικοί καθώς πολλοί επενδυτές βρίσκονται σε διακοπές, αλλά οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου από μεγάλες επιχειρήσεις συνεχίζουν να δημιουργούν επιλεκτικό ενδιαφέρον.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Solarworld AG βουλιάζει 10% και πλέον μετά τη μειωμένη πρόβλεψη ανάπτυξης κερδών.

Η Julius Baer Group αντιδρά με πτώση 1,2% στη συμφωνία εξαγοράς των επιχειρήσεων διαχείρισης μεγάλης περιουσίας εκτός ΗΠΑ της Bank of America Corp. - Merrill Lynch.

Η Standard Chartered ενισχύεται 1,3% κατόπιν φήμης ότι συζητά για συμβιβαστική συμφωνία με τις ρυθμιστικές αρχές της Νέας Υόρκης σχετικά με τις κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος.

Τα μεγαλύτερα κέρδη τα αποκομίζουν οι κλάδοι των τραπεζών και των κοινωφελών υπηρεσιών.

Νωρίτερα, τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με μικρές διακυμάνσεις και μικτά πρόσημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v