Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλότερο επίπεδο οι ευρωαγορές

Τα ισχνότερα του αναμενομένου οικονομικά στοιχεία από την Κίνα οδηγούν σε υποχώρηση των ευρωαγορών από τα υψηλά του τελευταίου διαστήματος.

Τα ισχνότερα του αναμενομένου οικονομικά στοιχεία από την Κίνα οδηγούν σε υποχώρηση των ευρωαγορών από τα υψηλά του τελευταίου διαστήματος.

Οι χρηματαγορές είχαν επιδοθεί σε ράλι μετά την δήλωση του επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi ότι θα κάνει "ότι χρειαστεί" για να προστατέψει το ευρώ από την κρίση χρέους, όμως πολλοί traders συστήνουν πώληση μετοχών για να αποκομίσουν κέρδη, λόγω της κατάστασης της παγκόσμιας οικονομίας και του επίμονου κινδύνου οι ευρωπαίοι ηγέτες να μην καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία για ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης.

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Κίνα έδειξαν ότι οι εξαγωγές της τον Ιούλιο αυξήθηκαν μόλις κατά 1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, ενώ οι αναλυτές περίμεναν μεγαλύτερη αύξηση.

Οι αγορές ελπίζουν πάντως ότι τα ισχνά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται σε Ασία, Ευρώπη και ΗΠΑ θα αναγκάσουν τις κεντρικές τράπεζες να λάβουν νέα μέτρα νομισματικής τόνωσης. Ωστόσο, ο χρονισμός αυτών των κινήσεων παραμένει αβέβαιος.

Πτώση 3,5% καταγράφει η μετοχή της Commerzbank, μετά την προειδοποίηση που εξέδωσε για τα κέρδη της και τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε, ενώ χαμηλότερα κατά 3% κινείται η μετοχή της Bayer. Απώλειες μεγαλύτερες του 5% για την Hannover Re μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το β’ τρίμηνο, περίπου 1% για την Rio Tinto, ενώ αντιθέτως κατά 3,3% ενισχύεται η μετοχή της ThyssenKrupp.

Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου διαμορφώνεται 0,19% χαμηλότερα στις 5.840 μονάδες, ο DAX 30 υποχωρεί κατά 0,49% στις 6.930 μονάδες και 0,85% σημειώνει πτώση ο CAC 40 του Παρισιού, που διαμορφώνεται στις 3.427 μονάδες.

Μεγαλύτερες οι απώλειες για την Ισπανία και την Ιταλία: ο IBEX υποχωρεί κατά 0,93% στις 7.043 μονάδες και ο FTSEMIB κατά 0,44% στις 14.591 μονάδες. Χαμηλότερα 0,34% κινείται και ο πορτογαλικός δείκτης PSI στις 4.853 μονάδες.

Εξάλλου, άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο προοιωνίζονται τα futures των Dow Jones, S&P και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v