Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακτούν ανοδική πορεία οι ευρωαγορές

Τα θετικά πρόσημα επιστρέφουν μετά τη χθεσινή διόρθωση στις ευρωαγορές. Στο επίκεντρο οι στατιστικές ανακοινώσεις για τις οικονομίες της ευρωζώνης, κινητικότητα γύρω από τα εταιρικά αποτελέσματα Q2.

Θετικά πρόσημα επικρατούν μετά τη χθεσινή διόρθωση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς επιμένουν οι προσδοκίες ότι οι κεντρικές τράπεζες θα επιτείνουν τις προσπάθειες επίλυσης της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη.

Το ενδιαφέρον είναι επικεντρωμένο στις ανακοινώσεις για την ανάπτυξη ΑΕΠ μεγάλων οικονομιών της ευρωζώνης αλλά και του ευρωπαϊκού ΑΕΠ.

Ο δείκτης FTSE κινείται 0,69% υψηλότερα στις 5.872 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 1,07% στις 6.983 μονάδες, ενώ ο CAC κερδίζει 0,76% στις 3.452 μονάδες.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι η γερμανική οικονομία κατέθεσε άνοδο 0,3% στο δεύτερο τρίμηνο του 2012, ενώ σε ετήσια βάση το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,5%. Η γαλλική στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη της οικονομίας παρέμεινε πρακτικώς αμετάβλητη στο β΄ τρίμηνο.

Αργότερα ανακοινώθηκε ότι το ευρωπαϊκό ΑΕΠ συρρικνώθηκε 0,4% στο β΄ τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της πρώτης καταμέτρησης της Eurostat, κατόπιν συρρίκνωσης 0,1% στο α΄ τρίμηνο.

Ξεχωριστά ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης της Γερμανίας επιδεινώθηκε περισσότερο. Ο δείκτης ZEW διαμορφώθηκε τον Αύγουστο στο -25,5 σε σχέση με -19,6 τον Ιούλιο.

Τέλος, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 2,6% τον Ιούλιο στη Βρετανία στο 12μηνο, σε σχέση με αύξηση 2,4% τον Ιούνιο.

Ενδιαφέρον συγκεντρώνουν και οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου από μεγάλες ευρωπαϊκές αλλά και διεθνείς επιχειρήσεις.

Η μετοχή της γερμανικής ενεργειακής RWE υποχωρεί 1,5% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Η μετοχή της A.P.Moller-Maersk ενισχύεται 1,9% κατόπιν της επιστροφής σε κερδοφορία στο β΄ τρίμηνο και της αναβάθμισης των ετήσιων στόχων.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια κινήθηκαν κατά κύριο λόγο ανοδικά, με εύρωστα κέρδη για τις μετοχές χαλυβουργιών και ανάκαμψη για τις αεροπορικές, αν και ο βασικός δείκτης της Σαγκάης δεν καταφέρνει να ακολουθήσει τα κέρδη.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπως και η αμερικανική Wall Street έκλεισαν χθες χαμηλότερα μετά από πολλές ανοδικές συνεδριάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v