Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζα της Ιαπωνίας: Τι έδειξαν τα πρακτικά

Ορισμένα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας της Ιαπωνίας δήλωσαν πως δεν θα πρέπει να αποκλείστει εκ των προτέρων οποιαδήποτε επιλογή και να είναι έτοιμη να παρέμβει.

Τράπεζα της Ιαπωνίας: Τι έδειξαν τα πρακτικά
Ορισμένα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας της Ιαπωνίας δήλωσαν πως η κεντρική τράπεζα δεν θα πρέπει να αποκλείσει εκ των προτέρων οποιαδήποτε επιλογή και να είναι έτοιμη να παρέμβει στην περίπτωση που εμφανιστούν σημαντικοί κίνδυνοι από την κρίση χρέους της Ευρώπης, όπως έδειξαν τα πρακτικά της συνεδρίασης της Τράπεζας που πραγματοποιήθηκε στις 11-12 Ιουλίου.

Ένα μέλος δήλωσε πως η Τράπεζα της Ιαπωνίας πρέπει να είναι σε επιφυλακή για τον κίνδυνο να πληγεί η οικονομία της Ιαπωνίας από την άνοδο του γεν και την πτώση των τιμών των μετοχών.

Σημειώνεται ότι κατά την συνεδρίαση του Ιουλίου, η Τράπεζα της Ιαπωνίας αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητη την νομισματική της πολιτική, όμως προχώρησε σε προσαρμογή του προγράμματος αγορών τίτλων και του δανειακού προγράμματος, λέγοντας ότι θα αγοράσει περισσότερους βραχυπρόθεσμους τίτλους και θα μειώσει το ποσό που προσφέρεται στις αγορές σταθερού επιτοκίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v