Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,3% το β΄ τρίμηνο

Άνοδο 0,3% κατέγραψε το δεύτερο τρίμηνο του 2012 η γερμανική Οικονομία, σε τριμηνιαία βάση, ενώ σε ετήσια βάση το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία.

Γερμανία: Αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,3% το β΄ τρίμηνο
Άνοδο 0,3% κατέγραψε το δεύτερο τρίμηνο του 2012 η γερμανική Οικονομία, σε τριμηνιαία βάση, ενώ σε ετήσια βάση το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Η μέτρηση αποδείχθηκε λίγο υψηλότερη από τις προσδοκίες, καθώς οι αναλυτές περίμεναν κατά μέσο όρο αύξηση του ΑΕΠ της τάξης του 0,2%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινωσε η υπηρεσία «οι εξαγωγές αναπτύχθηκαν λίγο ταχύτερα από τις εισαγωγές… Επιπλέον στην εθνική αγορά η ιδιωτική καθώς και η δημόσια δαπάνη ήταν λίγο υψηλότερη από του προηγούμενου τριμήνου."

Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων αυτών, εκπρόσωπος της Bundesbank δήλωσε στο Reuters ότι "για το δεύτερο ήμισυ του έτους υπάρχουν ενδείξεις κάποιας μείωσης της ανάπτυξης", σημειώνοντας ότι η αύξηση που εμφάνισε το ΑΕΠ το β' τρίμηνο ευθγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις.

Λίγο νωρίτερα η γαλλική στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξης της οικονομίας παρέμεινε πρακτικώς αμετάβλητη στο β΄ τρίμηνο.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα συνολικά στοιχεία για το ευρωπαϊκό ΑΕΠ, που θα ανακοινωθούν στην συνέχεια και εκτιμάται ότι θα δείξουν συρρίκνωση 0,2% στο δεύτερο τρίμηνο του 2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v