Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποτονικό κλίμα, μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Οι "υποσχέσεις" για μέτρα τόνωσης της κινεζικής ανάπτυξης προκαλούν θετική αντίδραση στα ασιατικά χρηματιστήρια και υποστηρίζουν τις, υποτονικές κατά τ' άλλα λόγω των θερινών διακοπών, ευρωαγορές.

Οι "υποσχέσεις" για μέτρα τόνωσης της κινεζικής ανάπτυξης προσφέρουν στήριξη στα χρηματιστήρια, με τον δείκτη Nikkei στο Τόκιο να κλείνει σε υψηλό έξι εβδομάδων. 

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται με ήπια άνοδο εν μέσω ιδιαίτερα χαμηλών όγκων συναλλαγών λόγων των θερινών διακοπών στην ήπειρο.

Ο δείκτης FTSE κινείται 0,22% υψηλότερα στις 5.820 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,09% στις 6.953 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρεί ανεπαίσθητα στις 3.446 μονάδες.

Ο πρωθυπουργός της Κίνας Wen Jiabao δήλωσε ότι η επιβράδυνση του πληθωρισμού δημιουργεί περιθώρια περαιτέρω προσαρμογής της πιστωτικής πολιτικής, ώστε να τονωθεί η ανάπτυξη στην 2η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Εν τω μεταξύ το απόγευμα αναμένονται κρίσιμα στατιστικά στοιχεία για την Νο1 οικονομία στον πλανήτη, την αμερικανική.

Στις ευρωαγορές, στο επίκεντρο βρίσκονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου από μεγάλες επιχειρήσεις.

Καθώς η περίοδος των ανακοινώσεων πλησιάζει στο τέλος της, η Zurich Insurance Group ανακοίνωσε καθαρά κέρδη τριμήνου ανωτερα των εκτιμήσεων, ενώ Telekom Austria υποβάθμισε τους στόχους κερδών και πωλήσεων 2012.

Τα αποτελέσματα της SBM Offshore δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Μικτή είναι η αντίδραση του τραπεζικού κλάδου στις κλητεύσεις επτά τραπεζών για το σκάνδαλο χειραγώγησης του επιτοκίου Libor, από τις αμερικανικές αρχές.

Η μετοχή της Deutsche Bank ενισχύεται ελαφρώς ενώ αρνητικά αντιδρούν HSBC και Barclays.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v