Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές αγορές

Δειλά βήματα ανόδου στις ευρωπαϊκές αγορές με πρωτοπόρους τις μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου και των τραπεζών και με βασικό χαρακτηριστικό τον χαμηλό όγκο συναλλαγών. Θετικό πρόσημο στα futures της Wall.

Δειλά βήματα ανόδου πραγματοποιούν οι ευρωπαϊκές αγορές, με πρωτοπόρους τις μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου και των τραπεζών και με βασικό χαρακτηριστικό τον χαμηλό όγκο συναλλαγών. Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στη νομισματική πολιτική στην Κίνα και στην ευρωζώνη, όπως επίσης και στην καυτή ευρωπαϊκή ατζέντα με επίκεντρο… την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,35% στις 7.058 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,56% στις 3.500 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,33% στις 5.843 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει κέρδη 0,238% στις 7.487 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει άνοδο 0,33% στις 4.982 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 1,45% στις 15.189 μονάδες.

Θετικό πρόσημο παρουσιάζουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Σύμφωνα με το κρατικό κινεζικό πρακτορείο Xinhua, το Πεκίνο προσανατολίζεται σε νέα αναπτυξιακά κίνητρα το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Η είδηση αυτή έδωσε ώθηση στον μεταλλευτικό κλάδο, με τη μετοχή της Rio Tinto να ενισχύεται κατά 1,1% και της BHP Billiton κατά 0,9%.

Επίσης, με τη συζήτηση να εντείνεται ως προς τις κινήσεις της ΕΚΤ στο μέτωπο της αγοράς κρατικών ομολόγων, οι μετοχές των τραπεζών κινούνται ανοδικά. Η BNP Paribas ενισχύεται κατά 1,4% και η Societe Generale κατά 1,2%. Η ΕΚΤ χαρακτήρισε παραπλανητικό το άρθρο του Spiegel περί επιβολής πλαφόν στα spreads των αποδόσεων της Ιταλίας και της Ισπανίας, αλλά δεν διέψευσε ότι θα προχωρήσει σε τολμηρές κινήσεις. Η σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων της Ισπανίας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς οι αποδόσεις μειώθηκαν κατά περίπου 100 μονάδες βάσης συγκτιτικά με την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία, ενώ και το ποσό που αντλήθηκε ξεπέρασε τις προσδοκίες.

Παράλληλα, οι αγορές αναμένουν την επίσκεψη Juncker στην Αθήνα όπως επίσης και τις συναντήσεις των Angela Merkel, Francois Hollande και Αντώνη Σαμαρά.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v