Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Οριακές κινήσεις για τους δείκτες. Κέρδη σε Μαδρίτη, Μιλάνο. Στήριξη από την G20 και ενώ άπαντες τηρούν στάση αναμονής ενόψει της Fed. Θετικό το κλίμα στην αγορά ομολόγων. Κάτω από 7% οι ισπανικές αποδόσεις.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, μετά τις ανακοινώσεις της G20 και ενώ άπαντες τηρούν στάση αναμονής για τον χρησμό της Fed.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,16% στις 6365 μονάδες. Ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,16% στις 3112 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,45% στις 5.611 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 0,62% στις 6736 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 0,22% στις 4625 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει άνοδο 1,39% στις 13.480 μονάδες.

Οριακές κινήσεις για τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Θετική είναι η εικόνα από την αγορά ομολόγων, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων του ευρωπαϊκού Νότου κινούνται πτωτικά. Συγκεκριμένα, η απόδοση του 10ετούς ισπανικού ομολόγου βρίσκεται κάτω από το 7%

Με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να δηλώνουν ότι θα κινηθούν στην κατεύθυνση της μείωσης των spread στην ευρωζώνη και τους εταίρους τους στη G20 να υπόσχονται στήριξη, το κλίμα στις αγορές βελτιώθηκε.

Τώρα, οι επενδυτές αναμένουν δράση ξεκινώντας από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ η οποία ολοκληρώνει σήμερα τη διήμερη σύνοδό της. Η Barclays Capital προβλέπει ότι η Fed θα ανακοινώσει παράταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων και της γνωστής «Επιχείρησης Twist, για μερικούς ακόμη μήνες».

«Οι αγορές ελπίζουν ότι μέσα στις επόμενες 24 ώρες η Fed θα ανακοινώσει κάποιας μορφή ποσοτική χαλάρωση» εξηγεί και ο Tom Kaan της Louis Capital και συμπληρώνει: «Δεν βλέπουμε όμως μαζικό αγοραστικό ενδιαφέρον. Ο κόσμος κοιτά περισσότερο αμυντικούς κλάδους, συντηρητικές τοποθετήσεις για να μην χάσει το ράλι εάν συμβεί»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v