Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κι άλλη δραματική συνεδρίαση στις ευρωαγορές

Μια ακόμη συνεδρίαση δραματικών πιέσεων έζησαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα τραπεζικά προβλήματα της Ισπανίας στο επίκεντρο.

Μια ακόμη συνεδρίαση δραματικών πιέσεων έζησαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα τραπεζικά προβλήματα της Ισπανίας στο επίκεντρο και όλη την υπόλοιπη κρίση χρεών της ευρωζώνης να πλαισιώνει το πολύ αρνητικό κλίμα για τις ευρωπαϊκές αγορές αξιών, ομολόγων και χρήματος.

Το επιτόκιο στο 10ετές ομόλογο της Ισπανίας εκτινάχθηκε στο 6,7% πολύ κοντά στο ποσοστό του 7% που είχε ωθήσει την Ελλάδα και την Ιρλανδία σε προσφυγή στα προγράμματα διασώσεων.

Η δημοσίευση της έκθεσης της Κομισιόν που τάσσεται υπέρ τραπεζικής ενοποίησης στην ευρωζώνη, έκδοσης ομολόγων ευρωζώνης και κεφαλαιοποίησης τραπεζών μέσω του ESM περιόρισε τις μεγάλες πιέσεις το μεσημέρι.

Η ανακούφιση ήταν όμως παροδική και δείκτης FTSE έκλεισε τελικώς με απώλειες 1,74% στις 5.297 μονάδες, ο DAX χαμηλότερα 1,81% στις 6.281 μονάδες, ενώ ο CAC με πτώση 2,24% στις 3.016 μονάδες. Ο δείκτης ΙΒΕΧ στην Μαδρίτη τερμάτισε 2,58% χαμηλότερα στις 6.090 μονάδες με την μετοχή της πολύπαθης Bankia να κλείνει με πτώση 8,6%.

Το ευρώ διολισθαίνει κάτω και από το 1,24 δολ. και κινείται αυτή την ώρα στο 1,2397 δολ. Πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο 2010.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v