Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη ευρωαγορών πλην της Μαδρίτης

Η δυναμική θετική αντίδραση του αμερικανικού χρηματιστηρίου μετά την αργία επέτεινε τις πρωινές ανοδικές τάσεις στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Εξαίρεση και πάλι η Ισπανία. 

Η δυναμική θετική αντίδραση του αμερικανικού χρηματιστηρίου μετά την αργία επέτεινε τις πρωινές ανοδικές τάσεις στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Εξαίρεση παρέμεινε και στην σημερινή συνεδρίαση το χρηματιστήριο της Μαδρίτης, που βούλιαξε υπό το βάρος των έντονων τραπεζικών πιέσεων που επικρατούν καθώς κλιμακώνεται η κρίση στην Bankia.

Η υποτίμηση της αξιολόγησης της Ισπανίας από την Egan Jones σε BB- από B επέτεινε τις πιέσεις αργά το απόγευμα στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης και επίσης πίεσε το ευρώ κάτω από το 1,25 δολ. Το ενιαίο νόμισμα διολίσθησε στα χαμηλότερα επίπεδα δύο ετών σχεδόν, στο 1,2482 δολ.

Ο δείκτης ΙΒΕΧ στην Μαδρίτη έκλεισε με πτώση 2,34% στις 6.252 μονάδες, ενώ αντιθέτως, ο δείκτης FTSE τερμάτισε ενισχυμένος κατά 0,65% στις 5.391 μονάδες, ο DAX 1,16% υψηλότερα στις 6.397 μονάδες, και ο CAC 1,37% υψηλότερα στις 3.085 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v