Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική ώθηση στις ευρωαγορές

Θετικό το πρόσημο για τους περισσότερους δείκτες. Στο επίκεντρο οι τράπεζες. Σε αναστολή η μετοχή της Bankia. Οι δηλώσεις Monti, τα σχέδια του Βερολίνου και οι προβλέψεις για ΕΚΤ. Ανοδικά τα futures της Wall.

Με κινητήριο δύναμη την ανάκαμψη των μετοχών του τραπεζικού κλάδου, οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες κινούνται ανοδικά, ενώ αρκετοί επενδυτές εκτιμούν πως σύντομα σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα ανακοινωθούν μέτρα για την ώθηση της ανάπτυξης. Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της ισπανικής τράπεζας Bankia.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,74% στις 6.362 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,25 στις 3.045 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει οριακή πτώση 0,02% στις 5.309 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει απώλειες 0,72% στις 6.487 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 0,34% στις 4.611 μονάδες ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,21% στις 13.074 μονάδες.

Διστακτική άνοδο καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών ενισχύεται κατά 1,4% καθώς η Credit Agricole αναφέρει σε έκθεσή της πως προβλέπει κίνηση από την ΕΚΤ στις 6 Ιουνίου. Επίσης το περιοδικό Spiegel με δημοσίευμά του αναφέρει ότι υπάρχει σχέδιο έξι σημείων της Γερμανίας για την ώθηση της ανάπτυξης στην ευρωζώνη. Παράλληλα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Monti προβλέπει πως πιθανότατα η Ελλάδα θα παραμείνει εντός ευρωζώνης.

Οι αναλυτές, ωστόσο, επισημαίνουν ότι η νευρικότητα διατηρείται στις ευρωαγορές. Χθες η Moody's προχώρησε στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης τριών σουηδικών τραπεζών, ενώ παράλληλα επικρατούν σενάρια για επικείμενες υποβαθμίσεις και ευρωπαϊκών χωρών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v