Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος ευρωαγορών κατόπιν 6ήμερης πτώσης

Η πανάκριβη δημοπρασία των ιταλικών ομολόγων προκάλεσε ένα ακόμη πτωτικό άνοιγμα στις ευρωπαϊκές συνεδριάσεις, αλλά η ανοδική κίνηση της Wall ενέπνευσε το απόγευμα θετικό γύρισμα στους καταπονημένους ευρω-δείκτες.

http://www.euro2day.gr/markets/europe/141/articles/668318/ArticleMarketsUsaEurope.aspx

Η πανάκριβη δημοπρασία των ιταλικών ομολόγων προκάλεσε άλλη μια πτωτική συνεδρίαση για το μεγαλύτερο διάστημα των ευρωπαϊκών συνεδριάσεων, αλλά η ανοδική κίνηση της Wall Street ενέπνευσε το απόγευμα θετικό γύρισμα στους καταπονημένους ευρω-δείκτες.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,72% υψηλότερα στις 5.165 μονάδες, ο DAX με άνοδο 1,19% στις 5.493 μονάδες, ενώ ο CAC με κέρδη 1,23% στις 2.857 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο την Παρασκευή, μετά από 6 συνεχόμενες πτωτικες συνδριάσεις, περιορίζοντας τις απώλειες στο σύνολο της εβδομάδας στο -4,6%.

Χάρη στα θετικά πρόσημα του αμερικανικού χρηματιστηρίου κατά την επίσημη έναρξη της εμπορικής εορταστικής περιόδου και το συνακόλουθο ανοδικό «γύρισμα» των ευρωαγορών, ο δείκτης FTSE All-World ενισχύθηκε 0,2% μετά από εννέα επάλληλες πτωτικές συνεδριάσεις που αθροίστηκαν σε απώλειες 8,7% μέχρι χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v