Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έντονη νευρικότητα στις ευρωαγορές

Κόκκινα και πάλι τα ευρωπαϊκά ταμπλό μετά το νέο αδιέξοδο στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Εκτίναξη του κόστους δανεισμού στην ιταλική δημοπρασία. Κλίμα νευρικότητας στην αγορά ομολόγων. Πιέσεις στα futures της Wall.

Σε κλίμα νευρικότητας και η σημερινή συνεδρίαση στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά την εκτόξευση του κόστους δανεισμού της Ιταλίας σε νέο ρεκόρ, που πυροδότησε νέα αναστάτωση στην αγορά ομολόγων.

Ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,39% στις 5.406 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,6% στις 2.805 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει απώλειες 0,31% στις 5.111 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 1,12% στις 7.632 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει πτώση 0,9% στις 5.138 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει απώλειες 1,94% στις 13.652 μονάδες.

Πιέσεις δέχονται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, όπου επισημαίνεται ότι η σημερινή συνεδρίαση θα έχει μικρότερη διάρκεια.

Νωρίτερα, η Ιταλία πέτυχε μεν τον στόχο άντλησης 10 δισ. ευρώ, αλλά με εκτίναξη του κόστους δανεισμού στο υψηλότερο επίπεδο από την εποχή του ευρώ. Επίσης, δημοσίευμα των Financial Times αναφέρει ότι πιθανότατα δεν επιτυγχάνεται ο στόχος για μόχλευση των κεφαλαίων του EFSF στο 1 τρισ. ευρώ.

Επίσης, κατά τη χθεσινή συνάντηση των Μέρκελ - Σαρκοζί οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι... διαφωνούν, σβήνοντας τις όποιες ελπίδες για πιο ενεργό ρόλο της ΕΚΤ στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v