Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο και πάλι τα ευρωπαϊκά ταμπλό

Εξαιρετικά βραχύβια αποδείχθηκαν τα κέρδη των ευρωαγορών κατά την εκκίνηση. Απώλειες για τους περισσότερους δείκτες με τον τραπεζικό κλάδο να βρίσκεται ξανά στο στόχαστρο. Απώλειες 1% για DAX, CAC.

Αλλαγή κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές με τους χρηματιστηριακούς δείκτες να εξανεμίζουν τα αρχικά τους κέρδη και να καταγράφουν πλέον απώλειες. Οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται στο στόχαστρο των επενδυτών.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 1,03% στις 5.372 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,99% στις 2.7941 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FSTE 100 υποχωρεί κατά 0,15% στις 5.119 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει πτώση 0,71% στις 7.668 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 0,57% στις 5.155 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 1,11% στις 13.764 μονάδες.

Ως προς την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, οι Μέρκελ και Σαρκοζί συμφώνησαν χθες ότι... διαφωνούν ως προς το εάν η ΕΚΤ πρέπει να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο. Θετικά, ωστόσο, είναι η κρίνονται οι δηλώσεις του Βέλγου κεντρικού τραπεζίτη Luc Coene ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να προχωρήσει και σε νέα μείωση των επιτοκίων.

Νωρίτερα, η Moody's προχώρησε σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ουγγαρίας σε επίπεδο junk.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v