Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατοχύρωση κερδών στις ευρωαγορές ενόψει Fed

Πιέσεις καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς οι επενδυτές κατοχυρώνουν τα κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης, εν αναμονή και της αποψινής συνεδρίασης της Fed. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall.

Πιέσεις καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς οι επενδυτές κατοχυρώνουν τα κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης, εν αναμονή και της αποψινής συνεδρίασης της Fed. Σταθεροποιητικά κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 1,08% στις 5.511 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,98% στις 2.954 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,45% στις 5.339 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,74% στις 8.300 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 0,49% στις 6.102 μονάδες ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει απώλειες κατά 0,37% στις 14.032 μονάδες.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει αλλαγές στη σύνθεση του χαρτοφυλακίου της (στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης). Στόχοι της Fed είναι η μείωση του μακροπρόθεσμου κόστους του χρήματος, η διευκόλυνση της αναχρηματοδότησης των στεγαστικών δανείων και η αναπτυξιακή ώθηση της οικονομίας.

"Η αγορά περιμένει να δει τη Fed με κάποιο νέο σχέδιο ώστε να δοθεί ώθηση στην οικονομία", αναφέρει ο κ. Philippe Gijsels, της BNP Paribas Fortis Global Markets, και συμπληρώνει: "Ακόμη και αυτό, όμως, έχει σχεδόν προεξοφληθεί από τις αγορές".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v