Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλίμα νευρικότητας στις ευρωαγορές

Τραπεζικές πιέσεις στις ευρωαγορές και ήπιες απώλειες για τους χρηματιστηριακούς δείκτες μετά την υποβάθμιση της Ιταλίας από την S&P αλλά και τα νέα «χτυπήματα» για τον ευρωπαϊκό χρηματοοικονομικό κλάδο.

Τραπεζικές πιέσεις καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ περιορισμένες απώλειες καταγράφουν οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες μετά την υποβάθμιση της Ιταλίας από την S&P αλλά και τα νέα «χτυπήματα» για τον ευρωπαϊκό χρηματοοικονομικό κλάδο.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAΧ 30 υποχωρεί κατά 0,17% στις 5.406 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,44% στις 2926 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,11% στις 5.253 μονάδες.

Μικρή άνοδο 0,12% στις 8.232 μονάδες καταγράφει ο ισπανικός ΙΒΕΧ. Ο πορτογαλικός PSI υποχωρεί κατά 0-,16% στις 6.001 μονάδες ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 1,03% στις 14.229 μονάδες.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών «άνοιξε» στην σημερινή συνεδρίαση με απώλειες 1%, ενώ οι μετοχές των Societe Generale και BNP Paribas υποχωρούν κατά 2,7% και 3% αντιστοίχως.

Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ιταλίας από την Standard & Poor’s επηρέασε εξ αρχής τις κινήσεις στην σημερινή συνεδρίαση. Δημοσιεύματα επίσης φέρουν μεγάλη κρατική τράπεζα της Κίνας να «παγώνει» τις προθεσμιακές συναλλαγές και τα swap συναλλάγματος με αρκετές ευρωπαϊκές τράπεζες. Οι Financial Times παράλληλα, αποκαλύπτει ότι η Siemens μεταφέρει καταθέσεις της από γαλλικές τράπεζες στην… ασφαλέστερη Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v