Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόκκινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό

Με ισχυρές πιέσεις ξεκίνησε η εβδομάδα για τις ευρωπαϊκές αγορές. Απογοήτευση επενδυτών από το Eurogroup και ανησυχία για ελληνική χρεοκοπία. Πτωτικά τράπεζες και ευρώ. Νέα στροφή στον χρυσό.

Με ισχυρές πιέσεις ξεκίνησε η εβδομάδα για τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές δείχνουν έμπρακτα την απογοήτευσή τους από το τελευταίο Eurogroup αλλά και την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 2,18% στις 5.452 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 2,37% στις 2.959 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει απώλειες 1,48% στις 5.288 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 1,66% στις 8.249 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κατά 1,47% στις 6.057 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει απώλειες 1,17% στις 14.377 μονάδες.

Νωρίτερα και οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν έντονα πτωτικά. Απώλειες καταγράφει και το ευρώ κατά περίπου 1% στο 1,3656 δολ., ενώ οι επενδυτές στρέφονται εκ νέου στον χρυσό, η τιμή του οποίου ενισχύεται κατά 0,9% στα 1.827 δολ. ανά ουγκιά.

Οι ειδήσεις από το τελευταίο Eurogroup αλλά και οι εξελίξεις ειδικότερα ως προς την Ελλάδα κρίνονται ιδιαίτερα ανησυχητικές από τις αγορές, ενώ οι ξένοι αναλυτές επισημαίνουν τη ματαίωση της επίσκεψης του κ. Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ.

Ο τραπεζικός κλάδος δέχεται έντονες πιέσεις, ενώ στο στόχαστρο βρίσκεται ιδιαίτερα η μετοχή της Credit Suisse, η οποία ανακοίνωσε πως κατέληξε σε συμφωνία ύψους 150 εκατ. ευρώ με τις γερμανικές αρχές για τη διευθέτηση των κατηγοριών φοροδιαφυγής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v