Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές

Η γαλλογερμανική δέσμευση για στήριξη της Ελλάδας ήταν ο καταλύτης για νέα κέρδη στις ευρωαγορές. Ανακάμπουν οι τράπεζες. Μοναδική "παραφωνία" η UBS, που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση μετά τις αποκαλύψεις.

Η γαλλογερμανική δέσμευση για στήριξη της Ελλάδας ήταν ο καταλύτης για νέα κέρδη στις ευρωαγορές. Ο τραπεζικός κλάδος κινείται ανοδικά καθώς διαφαίνεται συντονισμένη προσπάθεια αλλαγής κλίματος στην ευρωζώνη.

Ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 1,1%, στις 5.398 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,64%, στις 2.968 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 1,07%, στις 5.282 μονάδες.

Θετικό το κλίμα και στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου. Ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 1,58%, στις 8.173 μονάδες, εν όψει και της κρίσιμης δημοπρασίας ισπανικών ομολόγων σήμερα. Ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 1,13%, στις 5.979 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,89%, στις 14.266 μονάδες.

Μοναδική παραφωνία αποτελεί η μετοχή της UBS, η οποία υποχωρεί περισσότερο από 7%. Η διοίκηση της ελβετικής τράπεζας προειδοποίησε ότι ενδεχομένως να καταγράψει ζημίες το τρίτο τρίμηνο, καθώς ανακαλύφθηκαν μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές ενός trader που της στοίχισαν 2 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v