Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλικό τραπεζικό ξεπούλημα στις ευρωαγορές

Μια ακόμη συνεδρίαση με βαριές απώλειες εκτυλίχθηκε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις τραπεζικές μετοχές, ειδικά της Γαλλίας, να βουλιάζουν ακόμη χαμηλότερα.

Μια ακόμη συνεδρίαση με βαριές απώλειες εκτυλίχθηκε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την κρίση χρεών να προκαλεί «νευρική κρίση» στους επενδυτές και τις τραπεζικές μετοχές να βουλιάζουν διαρκώς.

Τα πρόσημα ήταν εξαρχής αρνητικά στις ευρωαγορές, καθώς οι εξελίξεις και οι φήμες για την ελληνική οικονομία επιδεινώνονται κάθε ημέρα.

Οι γαλλικές τράπεζες συγκέντρωσαν τα περισσότερα «πυρά» εξαιτίας της είδησης ότι η Moody’s ετοιμάζεται να υποβαθμίσει μεγάλες γαλλικές τράπεζες λόγω των ανοιγμάτων τους στην ελληνική οικονομία. Η μετοχή της BNP Paribas βούλιαξε 13%.

Τα πρόσημα επιδεινώθηκαν μετά την αιφνιδιαστική είδηση της έκρηξης σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Γαλλία, αλλά η μικτή εικόνα από το αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street περιόρισε τις απώλειες.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε τελικώς με πτώση 1,63% στις 5.130 μονάδες, ο DAX με απώλειες 2,27% στις 5.072 μονάδες, ενώ ο CAC που έφτασε να χάνει έως 5%, έκλεισε με πτώση 4,03% στις 2.855 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v