Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά επιμένουν οι ευρωαγορές

Ανοδικά επιμένουν οι ευρωπαϊκές αγορές. Η συντονισμένη ενίσχυση ρευστότητας από 5 κεντρικές τράπεζες και οι ειδήσεις από το Eurogroup ωθούν τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου. Μίνι ράλι νωρίτερα και στην Ασία.

Η συντονισμένη κίνηση των κεντρικών τραπεζών αλλάζει το κλίμα στις αγορές. Ανοδικά κινούνται τα χρηματιστήρια με άλμα των τραπεζικών μετοχών. Υποχωρούν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, ενώ νωρίτερα μίνι ράλι καταγράφηκε και στις ασιατικές αγορές.

O γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 1,5% στις 5.590 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,89% στις 3.072 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0, 82% στις 5.381 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,56% στις 8.385 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,61% στις 6.132 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται σε ποσοστό 1,28% στις 14.830 μονάδες.

Ο FTSEurofirst 300 ενισχύεται κατά 0,9% στις 941,38 μονάδες. Από τα χαμηλά διετίας που άγγιξε την Τρίτη, ο δείκτης καταγράφει άνοδο 7,3%.

Ο τραπεζικός κλάδος πρωτοστατεί της ανόδου, με τη μετοχή της Societe Generale να εκτινάσσεται κατά 4,2% και της Deutsche Bank κατά 4,5%.

Μία ημέρα νωρίτερα, οι κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ, της ευρωζώνης, της Βρετανίας, της Ιαπωνίας και της Ελβετίας δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν σε αύξηση της παροχής ρευστότητας προς τις ιδιωτικές τράπεζες. Από την Πολωνία, παράλληλα, όπου διεξάγεται το Ecofin με την παρουσία του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, οι ειδήσεις είναι θετικές, τουλάχιστον ως προς την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου για την Ελλάδα.

Ενδεικτική της αλλαγής του κλίματος είναι και η πορεία της τιμής του χρυσού, που αυτήν την εβδομάδα καταγράφει απώλειες 4,9% και πλέον βρίσκεται στα 1.767 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v