Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ευρωαγορές ενόψει Fed

Αρνητικό πρόσημο καταγράφουν οι περισσότεροι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τα ισχυρά κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης και ενώ άπαντες τηρούν στάση αναμονής ενόψει της αποψινής συνεδρίασης της Fed.

Αρνητικό πρόσημο καταγράφουν οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά τα ισχυρά κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης και ενώ άπαντες τηρούν στάση αναμονής ενόψει της αποψινής συνεδρίασης της Fed.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,73% στις 5.530 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,9% στις 2.957 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει απώλειες 0,37% στις 5.343 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,93% στις 8.283 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κατά 0,16% στις 6.063 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει απώλειες 0,43% στις 14.304 μονάδες.

Πιέσεις εξακολουθούν να δέχονται οι μετοχές των γαλλικών τραπεζών, καθώς η BNP Paribas υποχωρεί κατά 1% και η Societe Generale κατά 3,5%.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει αλλαγές στη σύνθεση του χαρτοφυλακίου της (στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης). Στόχοι της Fed είναι η μείωση του μακροπρόθεσμου κόστους του χρήματος, η διευκόλυνση της αναχρηματοδότησης των στεγαστικών δανείων και η αναπτυξιακή ώθηση της οικονομίας.

"Η αγορά περιμένει να δει τη Fed με κάποιο νέο σχέδιο ώστε να δοθεί ώθηση στην οικονομία", αναφέρει ο κ. Philippe Gijsels, της BNP Paribas Fortis Global Markets, και συμπληρώνει: "Ακόμη και αυτό, όμως, έχει σχεδόν προεξοφληθεί από τις αγορές".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v