Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλές προσδοκίες για τις ανακοινώσεις της Fed

Νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας αναμένουν αναλυτές και επενδυτές από τις αποψινές ανακοινώσεις της Fed. Αντιδράσεις των Ρεπουμπλικάνων που καλούν τον κ. Bernanke να σταματήσει τον "ακτιβισμό".

Υψηλές προσδοκίες για τις ανακοινώσεις της  Fed
Υψηλές προσδοκίες έχουν δημιουργηθεί ως προς τις αποψινές ανακοινώσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Ολοκληρώνοντας την διήμερη συνεδρίασή της, η Fed αναμένεται να ανακοινώσει (στις 21:15 ώρα Ελλάδας) νέα μέτρα για την στήριξη της αναπτυξιακής πορείας, προκαλώντας μάλιστα αντιδράσεις στους Ρεπουμπλικάνους που εγγράφως καλούν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να σταματήσει τον «ακτιβισμό».

Η Fed αναμένεται να ανακοινώσει αλλαγές στη σύνθεση του χαρτοφυλακίου της στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης ώστε να δώσει ώθησης την κατανάλωση, να διευκολύνει την αναχρηματοδότηση των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων και να παρακινήσει τους επενδυτές σε λιγότερο ασφαλείς τοποθετήσεις. Σύμφωνα με τους αναλυτές της Barclays Capital ένα από τα βασικά μέτρα που συζητούνται είναι η παράταση της διακράτησης των τίτλων που κατέχει η Fed στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, ύψους 2,8 τρισ. δολ. .

Από την πλευρά των Ρεπουμπλικάνων πάντως οι αντιδράσεις είναι σθεναρές. Στελέχη της παράταξης, με επιστολή τους προς τον επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke, τον καλούν να μην προχωρήσει σε άλλα μέτρα στήριξης της οικονομίας και να σταματήσει την πολιτική ακτιβισμού

Με το ποσοστό της ανεργίας στο 9,1% όμως, τον ρυθμό ανάπτυξης στο 1% το πρώτο εξάμηνο και τους αναλυτές να προειδοποιούν για κίνδυνο ύφεσης, επενδυτές και αναλυτές εκτιμούν ότι η Fed θα προχωρήσει απόψε σε νέες κινήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v