Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή ανάκαμψη στις ευρωαγορές

Μίνι ράλι καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς διαφαίνεται η επίτευξη ευρωπαϊκής λύσης για την ελληνική κρίση εντός του Ιουνίου. Πτωτικά τα spread της περιφέρειας, πάνω από τα $1,44 το ευρώ, κέρδη για τράπεζες

Μίνι ράλι καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς αναλυτές και επενδυτές διαβλέπουν την επίτευξη ευρωπαϊκής λύσης για την ελληνική κρίση εντός του Ιουνίου. Ισχυρή άνοδο καταγράφουν και τα futures της Wall Street.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 ενισχύεται κατά 1,94% στις 7299 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 1,44% στις 3999 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,98% στις 5997 μονάδες

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 1,8% στις 10441 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI – η μοναδική «παραφωνία» - υποχωρεί κατά 0,41% στις 7540 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 1,71% στις 21148 μονάδες.

Ο τραπεζικός κλάδος ηγείται της ανόδου, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το Βερολίνο ενδέχεται να δεχθεί αναβολή της συζήτησης για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με haircut για τους ιδιώτες ομολογιούχους, προκειμένου να διευκολύνει την συζήτηση για ένα νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα. Επίσης, ο Jean Claude Juncker δήλωσε πως στόχος είναι η επίτευξη ευρωπαϊκής λύσης για την Ελλάδα, μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Έτσι, τα spread αλλά και τα CDS των ελληνικών τίτλων κινούνται πτωτικά, ενώ το ευρώ ξεπέρασε τα 1,44 δολ. Κατά συνέπεια, οι μετοχές τραπεζών όπως Deutsche Bank, Societe Generale, Intesa SanPaolo, Unicredit καταγράφουν άνοδο μεγαλύτερη του 2,2%.

Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου, καθώς ακολουθώντας την τιμή του πετρελαίου Brent που ξεπέρασε τα 116 δολ. ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του αργού καταγράφει άνοδο 1,66% στα 102,26 δολ. ανά βαρέλι. Οι εξελίξεις ως προς την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης, αλλά και τα απροσδόκητα θετικά στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας που ενισχύθηκε κατά 1% τον Απρίλιο, είναι οι βασικοί παράγοντες ανόδου στην τιμή του μαύρου χρυσού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v