Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική στήριξη στις ευρωαγορές

Θετικό πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές με πρωτοπόρο τον τραπεζικό κλάδο εν μέσω αναφορών για χαλάρωση των κανόνων της Βασιλείας ΙΙΙ. Σταθεροποιητικά κινούνται τα futures της Wall .

Θετικό πρόσημα εξακολουθούν να καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές με πρωτοπόρο τον τραπεζικό κλάδο εν μέσω αναφορών για χαλάρωση των κανόνων της Βασιλείας ΙΙΙ. Σταθεροποιητικά κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών στην Wall

Ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,45% στις 7146 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,97% στις 3955 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,9% στις 5933 μονάδες

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,54% στις 10259 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,04% στις 7634 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,66% στις 20803 μονάδες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των "Financial Times", μεθοδεύεται χαλάρωση των κανόνων της Βασιλείας ΙΙΙ για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, με αποτέλεσμα να καταγράφεται ισχυρή άνοδος στις μετοχές της Credit Agricole, της BNP Paricas, της Deutsche Bank, της Commerzbank και της Lloyds.

Ο μεταλλευτικός κλάδος επίσης ωθείται από την απότομη ενίσχυση στην τιμή του χαλκού, ενώ παράλληλα έντονες πιέσεις ακούνται στο αμερικανικό νόμισμα.

Επιπλέον, οι ηγέτες των 8 ισχυρότερων κρατών, στο κοινό ανακοινωθέν μετά την συνάντησή τους στην Γαλλία, εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την πορεία της διεθνούς αναπτυξιακής πορείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v