Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιορίζονται οι απώλειες στις ευρωαγορές

Περιορίστηκαν σημαντικά οι απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές παρά το ότι και τα futures της Wall καταγράφουν αρνητικό πρόσημο. Κινήτηριος δύναμη οι τραπεζικές μετοχές και η αναζήτηση αγοραστικών ευκαιριών

Περιορίστηκαν σημαντικά οι απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές παρά το ότι και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street καταγράφουν αρνητικό πρόσημο. Κινητήριος δύναμη αναδεικνύεται ο τραπεζικός κλάδος, που καταγράφει σημαντικά κέρδη, καθώς οι επενδυτές φαίνεται πως αναζητούν αγοραστικές ευκαιρίες.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 υποχωρεί οριακά κατά 0,13% στις 7141 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,1% στις 3913 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,05% στις 5861 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, οι περισσότεροι δείκτες έχουν γυρίσει σε θετικό πρόσημο. Ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,31% στις 10146 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,11% στις 7603 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,19% στις 20620 μονάδες. 

Οι τράπεζες βρίσκονται στο επίκεντρο της ανόδου, με τον δείκτη STOXX Europe 600 Banking Index να ενισχύεται κατά 0,9%

Και οι αυτοκινητοβιομηχανίες κινούνται ανοδικά, με πρωτοπόρο την μετοχή της Fiat η οποία καταγράφει ράλι 3%, μετά τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου Sergio Marchionne ότι η συγχώνευση με την Chrysler θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v