Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες πιέσεις για τις ευρωαγορές

Απώλειες καταγράφουν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες με τις τράπεζες και τον μεταλλευτικό κλάδο να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις. Νωρίτερα και οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν πτωτικά.

Απώλειες καταγράφουν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες με τις τράπεζες και τον μεταλλευτικό κλάδο να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις. Νωρίτερα και οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν πτωτικά, ενώ η προσοχή των επενδυτών εξακολουθεί να είναι επικεντρωμένη στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους, αλλά και στα στοιχεία που ανακοινώνονται για την διεθνή αναπτυξιακή πορεία.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAΧ 30 υποχωρεί κατά 0,89% στις 7086 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,68% στις 3890 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,6% στις 5.822 μονάδες

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,62% στις 10054 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει οριακή άνοδο 0,05% στις 7599 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,35% στις 20508 μονάδες. 

Οι αναλυτές επισημαίνουν πως ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 κινείται πλόεν κάτω από τον κινούμενο μέσο όρο των τελευταίων 200 ημερών. Εξέλιξη που από πλευράς τεχνικής ανάλυσης σηματοδοτεί περαιτέρω πτωτική κίνηση.

Η μετοχή της Cable & Wireless Communication PLC καταγράφει κάθετη πτώση 12% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v