Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό

Με κινητήριο δύναμη τον μεταλλευτικό κλάδο, οι ευρωπαϊκές αγορές ανακάμπτουν μετά τις έντονες απώλειες της χθεσινής συνεδρίασης, ενώ θετικό πρόσημο καταγράφουν και τα futures της Wall Street.

Με κινητήριο δύναμη τον μεταλλευτικό και τον ενεργειακό κλάδο οι ευρωπαϊκές αγορές ανακάμπτουν μετά τις έντονες απώλειες της χθεσινής συνεδρίασης, ενώ θετικό πρόσημο καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street

Ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,82% στις 7179 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,28% στις 3917 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,82% στις 7179 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,42% στις 10124 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI υποχωρεί οριακά κατά 0,05% στις 7596 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,1% στις 20533 μονάδες.

Ο μεταλλευτικός κλάδος ηγείται τις ανόδου, μετά την έκθεση της Goldman Sachs, η οποία χαρκατηρίζει αγοραστική ευκαιρία τα σημερινά επίπεδα της τιμής του χαλκού προβλέποντας αύξηση της ζήτησης από την Κίνα.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση επίσης έπαιξαν ρόλο στην διαμόρφωση θετικού κλίματος, αν και οι αναλυτές επισημαίνουν πως ο βασικότερος παράγοντας διαμόρφωσης τάσης κατά την σημερινή συνεδρίαση είναι τα τεχνικά στοιχεία μετά την έντονη χθεσινή διόρθωση.

Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων, η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας επιβεβαιώθηκε στο 1,5% για το πρώτο τρίμηνο, ενώ τα σενάρια για επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στην μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης διαψεύσθηκαν καθώς ο δείκτης Ifo έμεινε αμετάβλητος τον Μάιο. Η προσοχή των αγορών στρέφεται σήμερα στα στοιχεία για την αγορά κατοικιών των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v